Vildana Bijedic

Worldwide

Vildana Bijedic

Worldwide

Nakon maturiranja u Srednjoj školi u Minhenu (1998.), Vildana je počela sticati radno iskustvo u BiH kao prevodilac Ujedinjenih Naroda, da bi se 2001. odlučila na akademsko i poslovno usavršavanje u inostranstvu. Poslije sticanja diplome iz oblasti Međunarodnih studija (2004.) na Miami University, visoko rangiranom američkom univerzitetu, stekla je iskustvo u poslovnom konsaltingu u firmi Accenture, svjetskom lideru u pružanju poslovnih i tehnoloških usluga klijentima u preko 120 zemalja.

Da bi obogatila radom stečeno iskustvo i znanje, upisala je postdiplomske studije na Odsjeku za menadžment renomirane London School of Economics i 2009. godine stekla zvanje magistra nauka. Zatim je magistrirala u okviru programa Međunarodnih poslovnih studija na Università degli Studi di Milano u Italiji (2010.).Od 2011. kao samostalni konsultant primjenjuje stečeno znanje i iskustvo u organizovanju i vođenju projekata iz raznih poslovnih domena, a istovremeno je predavač na Ekonomskom fakultetu na Univerzitetu SSST. Mreža kontakata iz cijelog svijeta koju je ostvarila je rezultat njene otvorenosti prema novim idejama i različitim perspektivama.

U slobodno vrijeme, Vildana voli istraživati nove kulture i jezike, uživa u pripremanju vegetarijanskih jela i aktivno se bavi sportom. Osvojila je naviši vrh Afrike (5.895 metara) i istrčala više polumaratona. Tečno poznaje engleski i njemački jezik.

  • Work
    • Accenture
  • Education
    • London School of Economics and Political Science
    • Miami University
    • Università Degli Studi Di Milano