Almir Čehajić

Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Almir Čehajić - Batko , rođen 27.09.1962.g. u Sarajevu je poznati bosanskohercegovački tv i radijski voditelj, glumac, te autor najpoznatijeg kulturno-zabavnog tv show-a Udri muški . Također je osnivač i predsjednik NVO OTVORENA MREŽA ( OM ).

OTVORENA MREŽA
„Iza nas stojite vi, iza vas stojimo mi!“

OTVORENA MREŽA je neprofitna i nezavisna nevladina organizacija osnovana u oktobru 2009. godine u Sarajevu sa registracijom na nivou cijele BiH. Na čelu sa dr Almirom Čehajićem, u javnosti poznatijim kao Batko, OTVORENA MREŽA okuplja tim mladih, obrazovanih i prije svega odgovornih ljudi potpuno posvećenih ostvarivanju zacrtanih ciljeva udruženja. Od svog osnivanja, OTVORENA MREŽA se pozicionirala u bh društvu i državi kao vodeći činilac u pružanju podrške i pomoći oboljelim građanima Bosne i Hercegovine, ali, takođe, i u oblasti promovisanja i zaštite ljudskih prava kroz svoje projektno odjeljenje. U tom smislu, OTVORENA MREŽA je realizovala niz uspješnih projekata u cilju podizanja svijesti bh društva o aktuelnim socijalnim, ekonomskim, kulturološkim, i drugim problemima, kao i u cilju aktivnog doprinosa pozitivnim promjenama u različitim oblastima, a, prije svega, u oblasti zdravstva u BiH.

(više o projektima)

Nastavši kao direktan proizvod popularne radijske emisije „Udri muški“, OTVORENA MREŽA je nastavila da razvija svoje medijske kapacitete i resurse, te, u tom smislu, danas svoj specijalizirani humanitarni program, projektne i druge aktivnosti prezentira putem jutarnjeg radijsko- televizijskog programa „Udri muški“ i emisije „Hrabri ljudi“ na televiziji „Pink BH“, kao i na „Radiju OTVORENA MREŽA“, radiju „City- Sarajevo“ i 54 radio stanice u zemlji i regionu. Pored posjedovanja medijskog prostora, OTVORENA MREŽA kao nevladina organizacija ima svoje urede u BiH, i to – glavni ured u Sarajevu, kao i urede u Bihaću i Jajcu. Uspostavljenom unutrašnjom organizacijom i određenim mehanizmima djelovanja (medijski rad, humanitarne akcije, program društveno odgovornog poslovanja, zajednički humanitarni telefoni, projekti, itd.), OTVORENA MREŽA je uspjela da spasi preko 200 života građana Bosne i Hercegovine od kojih su odustale odgovorne državne i društvene strukture.

U tom smislu, OTVORENA MREŽA danas funkcioniše kao posljednje utočište i nada za oboljele građane Bosne i Hercegovine, koji ne mogu da se liječe u svojoj zemlji i kojima je potrebno liječenje u inostranstvu. Sistemom medijskog prezentovanja naju

  • Work
    • Predsjednik OTVORENE MREŽE
  • Education
    • Dr. Stomatologije