Andriano Juga

Andriano Juga

Kao poslanik u Skupštini AP Vojvodine zalagaću se za sledeće:

EKONOMIJA:Vojvodina će biti regija koja će drugima služiti za primer kako se organizuje i kako se optimizuju uslovi za razvoj sopstvenog biznisa. Naša vizija je da Vojvodina bude jedinstveni poslovni inkubator, gde će preduzetnici imati svu potrebnu infratsrukturu za unapređenje svojih poslovnih ideja.

POLJOPRIVREDA: Ono zašta se mi zalažemo je, da ukoliko dobijemo mandat da vodimo resor poljoprivrede u narednom periodu, da se budžet za početak duplira i da on iznosi oko 5 procenata ukupnog republičkog budžeta, da podržimo razvoj zadruga i obezbedimo uslove za dobijanej novca iz EU fondova u najkraćem roku.

DECENTRALIZACIJA:Vojvodina je visokocentralizovana regija, kojom se upravlja svim partokratskim mehanizmima koji su svojstveni centralizmu. Kao rezultat imamo to što Vojvodina, u celini, rapidno zaostaje, drastično osiromašuje, pogotovo pojedini njeni delovi, a životni standard, postaje zabrinjavajuće sve niži.

Rođen sam u Novom Sadu 1979.godine. Po zanimanju sam profesor razredne nastave - učitelj i trenutno sam zaposlen kao učitelj u OŠ ''Đorđe Maletić'' - Banatska Subotica. Oženjen, otac sam tri deteta.

Nakon završenog fakultet zaposlio sam se u OŠ ’’ Sava Munćan’’ u Kruščici od 2002.god.do 2003. Nakon toga zasnivam stalni radni odnos kao profesor razredne nastave - učitelj u OŠ ’’Đorđe Maletić’’ Jasenovo gde sam radio u područnom odelenju u selu Dupljaja.

Trenutno sam odbornik u SO Bela Crkva, šef odborničke grupe Udruženja građana ’’Belocrkvanska slobodna inicijativa’’ i predsednik Udruženja građana ’’Belocrkvanska slobodna inicijativa’’. Član sam strukovnog udruženja učitelja opštine Bela Crkva, član sam lokalnog Moto kluba.