Banja Vrujci

Banja Vrujci

Banja Vrujci je svakako banja koju treba posetiti, da li ste dosada bili u Banji Vrujci? Ukoliko niste, možete to učiniti na veoma lak način jer se u Banju Vrujci bez ikakvih problema stiže za sat ipo vremena iz Beograda. Sam geografski položaj i dobra lokacija Banje Vrujci omogućavaju neometan dolazak i pristup iz svakog mesta u Srbiji. Na primer, ako dolazite u Vrujce iz pravca Čačka i Kraljeva, treba u Ljigu da skrenete levo na semaforu i samo pratite glavni put, Banja Vrujci je od te raskrsnice udaljena petnaestak kilometara. Nasuprot tome, ko stiže iz pravca Beograda na istom semaforu u Ljigu skreće desno i opet dolazi do Banje Vrujci. Postoji mogućnost dolaska u Banju Vrujci iz pravca Valjeva ili Lajkovca preko DIvaca gde se skreće za Mionicu i nastavlja ka Banji Vrujci.

Banja Vrujci se odlikuje bazenima koji najviše privlače turiste. Postoje dva sportsko rekreativna kompleksa sa bazenima u Banji Vrujci jedan je Novi Bazeni (Prva Nova Banja, Premier bazeni) a drugi bazeni su locirani u samom hotelu Vrujci.

Noćni život je aktivan tokom cele sezone, Banja Vrujci ima restorane i kafiće za svačiji ukus.

Ko voli da pešači Banja Vrujci je kao stvorena za takvu vrstu rekreacije, postoje uređene pešačke staze specijalno za tu priliku.

Ko hoće da se odmori od svakodnevnih obaveza, posla i gradske jurnjave Banja Vrujci će ga oduševiti.

Ljubitelji zdrave hrane i vode, čistog vazduha i prirode će se u Banji Vrujci osećati kao kod kuće.

Za ljubitelje kulturnog turizma Banja Vrujci i njena okolina predstavljaju pravu mogućnost jer je izbor obilaska manastira, gradova i sela, planina i kulturno istorijskih spomenika neverovatno veliki i teško se odlučiti šta pre posetiti.

Kada govorimo o turističkim objektima za smeštaj Banja Vrujci ni u tom segmentu ne zaost