Blažo Stojanović

Ukoliko budem izabran za predsednika opštine Grocka, moj tim i ja radićemo na završetku izgradnje infrastrukturnih objekata koja je započeta u periodu kada sam bio predsednik opštine. Moji prioriteti biće rekonstrukcija Smederevskog puta, gasifikacija opštine, izgradnja „Bolečko-Vrčinskog“ fekalnog kolektora, sportsko-rekreativnog centra sa hotelom na obali Dunava, bazena, sportskih terena i marine u Vinči, kao i revitalizacija postojećih proizvodnih programa u „Voćarskim plantažama“ u Boleču.

Rođen sam u Peći 1951. godine. Diplomirani sam pravnik, oženjen i otac dvoje dece.

Od 2005. do 2008. godine bio sam predsednik Skupštine opštine Grocka, a od 2008. predsednik Auto-moto društva „Grocka“ i direktor AMS „Invest turist“. Moja velika strast je košarka. Igrao sam za OKK „Beograd“ i reprezentaciju Jugoslavije, kasnije postao predsednik tog kluba i predsednik Košarkaškog saveza Beograda, a od 1995. do 2005. godine bio sam i predsednik Košakaškog saveza Srbije. Osnivač sam i predsednik Sportskog saveza opštine Grocka, a 1977. osnovao sam Auto-moto društvo „Grocka“ i do 1992. godine bio njegov predsednik. Od 1992. do 1996. bio sam predsednik Izvršnog saveta SO Grocka, a potom do 2006. godine generalni sekretar Auto-moto saveza Jugoslavije. AMS Osiguranje osnovao sam 1998 godine.

Dok sam bio na poziciji predsednika IO i predsednika SO Grocka otvorene su gimnazija i muzička škola u Grockoj, izgrađena zgrada platnog prometa i Republičkog geodetskog zavoda, zantski centri u Grockoj, Umčarima, Leštanima, Vinči i Kaluđerici, vodovodna mreža u Begaljici, a završetak gradnje vodovodne mreže očekuje se i u Umčarima. Uređena je pešačka zona u MZ Grocka, započeta izgradnja sportske hale kapaciteta do dve hiljade mesta, izgrađen novi put Grocka-Zaklopača, poboljšano vodosnabdevanje u MZ Grocka, Zaklopača, Ritopek i Vrčin i asfaltirana putna mreža. U mom mandatu predsednika KSS, košarkaška reprezentacija ostvarila je neke od najvećih uspeha – tri puta prvak Evrope i dva puta prvak sveta. Kao predsednik i osnivač Auto-moto društva „Grocka“ izgradio sam poslovne zgrade za tehnički pregled vozila i centar za obuku vozača u Grockoj i Leštanima.