Miroslav Miletić

no in Крагујевац, Србија

Visit my website

Novinar, autor radio emisije "Iz glave". U tri reči: radio talk show! Inače, rodjen u Čapljini, 15. 03. 1961. Rastao je u naselju baraka, u dolini Neretve, par godina u Trebinju, par u Kikindi a zatim se 1970. zaustavlja u Kragujevacu. Tu je (ni)je završio Pravni fakultet - prvi stepen.

Počeo je da piše u petoj - šestoj godini da bi već 1980. godine postao novinar.Jedan je od osnivača studentskog lista "Pogledi", gde je radio kao urednik. Saradjivao sa raznim medijskim kućama u bivšoj SFRJ: Nezavisna Svetlost, Non, Omladinska Iskra, Start, Blic, Nedeljni Telegraf, Radio 9, Radio Kragujevac. Počeo je da zaradjuje i zapostavlja fakultet.
1988. godine pokreće porodični, neovisni, underground magazin Smrklost. List ima menstrualnu periodiku izlaženja.
Sledeće godine staje na ludi kamen, zajedno sa Draganom. Njih dvoje stoje tu i dan danas samo je gužva malo veća, tu su još dve ćerke, Jelisaveta, završila FDU Beograd, zadnja pošta filmska produkcija i Milena, završava studije kineskog jezika.

Do 1994. godine, kad odlazi pod lokalni medijski led, radi kao urednik kultnih radio emisija "Desetka" i "Radio Fak". Tri godine kasnije vraća se na "oslobodjeni" Radio Kragujevac, gde počinje da radi dve, sada već, kultne emisije, "Čavrljanje" i "Iz glave".

Prvu je, zbog opasnosti da ga pojede, ugasio, neposredno posle ukidanja vanrednog stanja zbog ubistva Zorana Djindjića.

Ova druga, "Iz glave", u julu mesecu 2015. godine se posle 18 godina emitovanja na Radio kragujevcu "preselila" na Radio 9 a u julu 2016. godine na Radio 34 i za sada se, svakog ponedeljka i srede od 13.00 do 16.00. drži dobro, evo je u 24. sezoni emitovanja. Petkom, od 3 do 5 popodne, zajedno sa suprugom Draganom radi emisiju "Kako ti kažeš".

Od 2000. do kraja 2005. godine radi je kao urednik na "Drugoj boji" Radio Kragujevca. Posle spajanja Prvog programa i "Druge boje" radi samo na svom brendu - radio talk show Iz glave.

Sa "Orkestrom za lociranje, uzbunjivanje i uznemiravanje gradjana" šest godina radio na projektu "Iz glave: Operetsko-kabaretski-oratorijum" u Knjaževsko-srpskom-teatru.
Sad radi sam.

U okviru Agencije Iz glaaave RSA, bavi se i izradom i distribucijom svih vrsta reklama!
Koautor je fantomski cenzurisane knjige o Slobodanu Miloševiću "Sadame ništa ne brine" i autor više multimedijalnih kompakt diskova kao i DVD izdanja. Radi(o) i kao predavač iz oblasti novinarstva i marketinga za potrebe NVO.

  • Work
    • "Iz glaaave RSA" and Radio talk show "iz glave"
  • Education
    • Pravni fakultet