Miroslav Miletić

no in Крагујевац, Србија

Visit my website

Novinar, autor radio emisije "Iz glave". U tri reči: radio talk show! Inače, rodjen u Čapljini, 15. 03. 1961. Rastao je u naselju baraka, u dolini Neretve, par godina u Trebinju, par u Kikindi a zatim se 1970. zaustavlja u Kragujevacu. Tu je (ni)je završio Pravni fakultet - prvi stepen.

Počeo je da piše u petoj - šestoj godini da bi već 1980. godine postao novinar.Jedan je od osnivača studentskog lista "Pogledi", gde je radio kao urednik. Saradjivao sa raznim medijskim kućama u bivšoj SFRJ: Nezavisna Svetlost, Non, Omladinska Iskra, Start, Blic, Nedeljni Telegraf, Radio 9, Radio Kragujevac. Počeo je da zaradjuje i zapostavlja fakultet.
1988. godine pokreće porodični, neovisni, underground magazin Smrklost. List ima menstrualnu periodiku izlaženja.
Sledeće godine staje na ludi kamen, zajedno sa Draganom. Njih dvoje stoje tu i dan danas samo je gužva malo veća, tu su još dve ćerke, Jelisaveta, završila FDU Beograd, zadnja pošta filmska produkcija i Milena, završava studije kineskog jezika.

Do 1994. godine, kad odlazi pod lokalni medijski led, radi kao urednik kultnih radio emisija "Desetka" i "Radio Fak". Tri godine kasnije vraća se na "oslobodjeni" Radio Kragujevac, gde počinje da radi dve, sada već, kultne emisije, "Čavrljanje" i "Iz glave".

Prvu je, zbog opasnosti da ga pojede, ugasio, neposredno posle ukidanja vanrednog stanja zbog ubistva Zorana Djindjića.

Ova druga, "Iz glave", u julu mesecu 2015. godine se posle 18 godina emitovanja na Radio Kragujevcu "preselila" na Radio 9 a u julu 2016. godine na Radio 34. Tu je osim emsije iz glave radio i emisiju Kako ti kažeš sa suprugom Draganom. U junu 2021. godine posle uspešno otklonjenog tumora na grlu, iako ga glas i dalje služi, rešio da prekine sa emisijama. Sad je on lajn. Kucajte izglavei eto ga.

Od 2000. do kraja 2005. godine radio je kao urednik na "Drugoj boji" Radio Kragujevca. Posle spajanja Prvog programa i "Druge boje" radi samo na svom brendu - radio talk show Iz glave.

Sa "Orkestrom za lociranje, uzbunjivanje i uznemiravanje gradjana" devegt godina radio na projektu "Iz glave: Operetsko-kabaretski-oratorijum" u Knjaževsko-srpskom-teatru.
Sad radi sam.

U okviru Agencije Iz glaaave RSA, bavi se i izradom i distribucijom svih vrsta reklama!
Koautor je fantomski cenzurisane knjige o Slobodanu Miloševiću "Sadame ništa ne brine" i autor više multimedijalnih kompakt diskova kao i DVD izdanja. Radi(o) i kao predavač iz oblasti novinarstva i marketinga za potrebe NVO.

  • Work
    • "Iz glaaave RSA" and Radio talk show "iz glave"
  • Education
    • Pravni fakultet