Tamara Matić Vujnović

Tamara Matić Vujnović

Po formalnom obrazovanju inžinjer geologije, odrastala sam u porodici operskih pevača.

Ljubav prema prirodi i znanja koja sam o njoj sticala tokom studija sa jedne strane i umetnost, koju sam ponela u srcu iz svog doma, sa druge strane, poveli su me vrlo rano na put ličnog razvoja.

Čitala sam zanimljive knjige, upoznavala inspirativne ljude, pisala i objavljivala priče i pesme kako za odrasle, tako i za decu. Kroz pisanje sam učila mnogo toga o čovekovoj duši, njenom beskraju i čudesnim mogućnostima.

U međuvremenu sam postala majka. Suprug i ja smo dobili na dar od života troje divne dece. Ljubav se umnožavala, širila, znanja produbljivala.

Odlučila sam da svoje profesionalno opredeljenje dodatno obogatim u Školi ličnog razvoja Olivere Ptice, našeg vrsnog pisca, motivacionog govornika i trenera ličnog razvoja.Dobivši diplomu sertifikovanog trenera ličnog razvoja (life couch), odabrala sam da polja moga rada budu:ostvarivanje ciljevaumeće komunikacijerazvoj roditeljskih veštinalični rast i razvoj (na teme koje klijent sam odabere)Tehnike dubinskog koučinga (couching – na žalost, nemamo u upotrebi adekvatnu reč u našem jeziku kojom bismo ovaj termin preveli u njegovom punom značenju) koje se u ovoj školi uče, osmišljene su tako da pomognu osobi da dublje zaviri u svoju dušu. Da tu pronađe načine za ostvarenje svojih ciljeva, mogućnosti za razrešenje prepreka ili da jednostavno, bolje razume sebe i svoje postupke. Krajnja dobit od ovakvog prilaza radu na sebi je poboljšanje nivoa naših sposobnosti, razrešavanje od uverenja koja nas sputavaju i opšte poboljšanje kvaliteta života.Svoj blog sam nazvala Motivacioni svitac u želji da tekstovi objavljeni u njemu budu, neka vrsta svetlosti i radosti na vašem ličnom putu samorazvoja.

Svitac je nežan insekt, plišano mek na dodir, a opet toliko snažan i hrabar kada kroz tamu letnjih noći jasno zasvetli nad nepoznatom livadom.Tako je i sa našom motivacijom za lični rast i razvoj. Nežna, sa jedne strane, no odlučna i jasna sa druge, vodi nas uvek iznova samo i jedino napred.Ukoliko vam je za ostvarenje vaših ciljeva i rad na sebi potrebna dodatna motivacija i podrška, možete me kontaktirati.