Monika Trajkovska

Writer, Editor, and Psychologist in Skopje, Macedonia (FYROM)

Read my blog

Дипломиран психолог. Обожавам да пишувам. Отсекогаш ме интересирала астрoфизиката, а животно мото ми е дека не смеам да поминам ниту еден ден без танцување. Напишав книга, научна фантастика, моментално е во бета верзија. Твитер ми помага да размислувам, особено во #ТретаСмена. Обожавам вино, црвено. Кафето ми е една од најголемите радости. Живеам без глутен. Може да се каже и дека сум вегетаријанец...

  • Education
    • Saints Cyril and Methodius University of Skopje