Nenad Stevanović

Ako budem izabran za predsednika opštine Osečina, urediću industrijsku zonu i raditi na daljem uređenju opštinske infrastrukture. Ulagaću u seoske puteve kako bi prozvodi sa sela lakše stigli do kupca i radiću na razvoju turizma, pre svega sportskog, za koji u Osečini postoje odlični preduslovi, kao i seoskog koji je u povoju. Nastavimo započeto. Učinimo da Osečina bude uređena, prepoznatljiva opština, koja maksimalno koristi svoje resurse i kojoj se ljudi rado vraćaju.

Rođen sam u Osečini 1969. godine. Od 2008. Godine sam na funkciji predsednika opštine Osečina. Oženjen sam i otac dve ćerke.

Pre preuzimanja funkcije predsednika opštine, radio sam u preduzećima „Krušik-plastika“ i „Podgorka“, u službama komercijale i marketinga, bio rukovodilac u Zavodu za zdravstveno osiguranje u Osečini, a od 2004. do 2008. godine i član opštinskog veća. Takođe, član sam delegacije Srbije u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu i Regionalnog razvojnog saveta za region Šumadije i Zapadne Srbije.

Kao član opštinskog veća uticao sam na realizaciju mnogih investicionih projekata u Osečini (kanalizaciona mreža, uređenje sportskih terena i putne infrastrukture). Na poziciji predsednika opštine sa uspehom sam realizovao prvu fazu radova obilaznice sa kružnim tokom i mostom i uređenje ulica sa kanalizacijom (ulica Hajduk Veljkova, Cara Lazara, Nemanjina, Naselje Bela Vrba). Uspešno sam realizovao i radove na vodovodnoj mreži (Pecka, seoski vodovodi, obezbeđivanje donacije iz Češke za vodovod u Belotiću), radove na regionalnim putnim pravcima ka Šapcu i Ljuboviji, kao i sanaciju sportskih objekata (grejanje i ventilacija u sportskoj hali u Osečini, mini-pič teren, sportski tereni u OŠ u Peckoj). Obezbedio sam povoljna sredstva iz Fonda za razvoj i približio program NSZ privredi opštine Osečina. Učestvovao sam u raskidanju neuspele privatizacije „Krušik-plastike“ i vraćanja tog preduzeća u vlasništvo države. Opština je uspešno organizovala manifestaciju “Sajam šljive“, koja je postala apsolutno prepoznatljiv događaj u Osečini.