Pasji Život by Rujana Jeger

Online portal in Zagreb, Croatia

Pasji Život by Rujana Jeger

Online portal in Zagreb, Croatia

View my photos

Nakon knjige Bez dlake na jeziku - o psima i ljudima (Ljevak, 2013.) Rujana Jeger nastavlja s pisanjem o psima pa 2013. pokreće web portal Pasji život, na kojem djeluje kao urednica, autorica i novinarka, te od 2016. izdaje elektronski bilten Njušleter.

Pasji život okuplja različite kompetentne stručnjake za "pasja pitanja" i uvijek je otvoren za suradnju.

Stalni suradnici/kolumnisti portala Pasji život:

Dr.sc.Irena Petak, dipl.ing.biol. bavi se ponašanjem i dobrobiti životinja već više od 20 godina. Studirala je biologiju (ekologiju) na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, te doktorirala na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu.

Dr.vet.med. Vesna Marošinac je veterinarka/vlasnica veterinarske ambulante Anubis klub

Vesna je diplomirala na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu 2006., a .2014.je otvorila vlastitu ambulantu i hotel za pse Anubis klub.

Zrinka Bojanić, certificirana trenerica/Dog Dancing Team

Ana Odak, certificirana trenerica/Dog Dancing Team/Vindor, voditeljica je za ispit za psa pratioca, voditeljica športsko radne kinologije i tragopolagač, vodič spasilačkog psa, završila je Karen Pryor Klicker Training akademiju.

Mateja Janeš, mag.ing.agr. završila je Animalne znanosti kao preddiplomski i Genetiku i oplemenjivanje životinja na Agronomskom fakultetu, a trenutno završava doktorat s područja populacijske genetike pasa na Biotehničkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani.

Mag.arheol. Rujana Jeger, urednica/autorica/novinarka/arheologinja studirala je na FFZG a koautorica je nekoliko međunarodno objavljenih (JASREP/Journal of Historical Biology) i citiranih (Mark Derr/Psychology Today) znanstvenih radova o domestikaciji vuka/psa s Dr. Darcy Moreyem, autorom knjige Dogs: Domestication and the Development of a Social Bond..

Autorica je TV priloga o psima pod nazivom "Pasji život Rujane Jeger" za emisiju "Život je lijep" na HTV1, a drži predavanja s povijesnim/arheološkim temama u suradnji s Arheološkim muzejem u Zagrebu te predavanja o povijesti/arheologiji pasa.

Autorica je nagrađivanog romana Darkroom prevedenog na više evropskih jezika, kao i međunarodno objavljene knjige Bez dlake na jeziku - o psima i ljudima i tri knjige kolumni koje je pisala/piše, između ostaloga, za hrvatske časopise Cosmopolitan/Elle/Storybook.

  • Work
    • Pasji život
  • Education
    • mag.arheol.