Make a name for yourself, like Pasji Život.

You’re 7 minutes away from a page that shows who you are and what you do.

Pasji Život by Rujana Jeger

Online portal in Zagreb, Croatia

Pasji Život by Rujana Jeger

Online portal in Zagreb, Croatia

View my photos

Nakon knjige Bez dlake na jeziku - o psima i ljudima (Ljevak, 2013.) Rujana Jeger nastavlja s pisanjem o psima pa 2013. pokreće web portal Pasji život, na kojem djeluje kao urednica, autorica i novinarka, te od 2016. izdaje elektronski bilten Njušleter.

Pasji život okuplja različite kompetentne stručnjake za "pasja pitanja" i uvijek je otvoren za suradnju.

Stalni suradnici/kolumnisti portala Pasji život:

Dr.sc.Irena Petak, dipl.ing.biol. bavi se ponašanjem i dobrobiti životinja već više od 20 godina. Studirala je biologiju (ekologiju) na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, te doktorirala na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu.

Dr.vet.med. Vesna Marošinac je veterinarka/vlasnica veterinarske ambulante Anubis klub

Vesna je diplomirala na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu 2006., a .2014.je otvorila vlastitu ambulantu i hotel za pse Anubis klub.

Zrinka Bojanić, certificirana trenerica/Dog Dancing Team

Ana Odak, certificirana trenerica/Dog Dancing Team/Vindor, voditeljica je za ispit za psa pratioca, voditeljica športsko radne kinologije i tragopolagač, vodič spasilačkog psa, završila je Karen Pryor Klicker Training akademiju.

Mateja Janeš, mag.ing.agr. završila je Animalne znanosti kao preddiplomski i Genetiku i oplemenjivanje životinja na Agronomskom fakultetu, a trenutno završava doktorat s područja populacijske genetike pasa na Biotehničkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani.

Mag.arheol. Rujana Jeger, urednica/autorica/novinarka/arheologinja studirala je na FFZG a koautorica je nekoliko međunarodno objavljenih (JASREP/Journal of Historical Biology) i citiranih (Mark Derr/Psychology Today) znanstvenih radova o domestikaciji vuka/psa s Dr. Darcy Moreyem, autorom knjige Dogs: Domestication and the Development of a Social Bond..

Autorica je TV priloga o psima pod nazivom "Pasji život Rujane Jeger" za emisiju "Život je lijep" na HTV1, a drži predavanja s povijesnim/arheološkim temama u suradnji s Arheološkim muzejem u Zagrebu te predavanja o povijesti/arheologiji pasa.

Autorica je nagrađivanog romana Darkroom prevedenog na više evropskih jezika, kao i međunarodno objavljene knjige Bez dlake na jeziku - o psima i ljudima i tri knjige kolumni koje je pisala/piše, između ostaloga, za hrvatske časopise Cosmopolitan/Elle/Storybook.

  • Work
    • Pasji život
  • Education
    • mag.arheol.